_DSC4341

Venedig.

2016-07-07 / Anders, Gunilla, Kjell, Sofi, Travel, Uncategorized

Inte alla resor kräver ett längre blogginlägg, och det gäller i allra högsta grad vår resa från Uddevalla till Venedig. Trötta och eländiga efter en ”underbar” natt i den väldigt lilla stugan som tjejerna hade hyrt, så drog vi oss ner till byn för att få i oss lite frulle. (jävla dator, stava inte om frulle till drulle någon mer gång)

Mätta och något så när glada sätter vi full fart mot ”broen” och Danmark. Efter lite dividerande bestämmer vi oss för att stanna i Faxe för att vila upp oss. Hittade ett kanonställe att bo på, Slangerupgaard Hotel og Kursuscenter. 1400 DKK för två rum, en natt, bara frukosten gjorde det prisvärt.

Kjelle och Sofi var som två små blodhundar, och sniffade upp en trevlig krog vid vattnet för att mysa med varsin pilsner. Själv så stack jag ut på en löptur längs kusten. Man kan vila på olika sätt, och tur är väl det.

Dagen efter så kommer vi på den briljanta idén att åka i ett svep ner till Venedig. Om jag vetat hur dåligt det går att sova bak i en Mercabuss, vete fan om jag gjort det. Vi kommer fram till Venedig klockan 10:00 efter en resa på 26 timmar. Mercabuss med en Seascape 18, på ett obromsat släp genom Tyskland, Österrike och över Donnerpasset tar tid. Mycket tid!

Äntligen är vi framme i Venedig. Har lite flyt, och hittar en bra campingplats som hyr ut stugor. Camping Jolly. Kostar 50 euro per natt för en tvåbäddsstuga med toa och dusch. Tycker nog att det är ett bra namn på ett boende för fyra sjöbusar, som är på ”drift” i Italien. Vi borde kanske skaffa en Jolly Roger att ha på båten.

Venedig är en fantastisk stad med hur mycket som helst att se. Fast det kändes lite som Hotel California. Once you walk in, you never walk out. Navigeringen i telefonen fungerar rätt visset i de smala gränderna, så vi kände oss lite som ett gäng råttor i en labyrint. Blev dock ganska mätta råttor till slut. Godare glass än den i Venedig är svår att hitta!

Den här gången hade jag mer tid att fotografera så här kommer det en bildkavalkad från Venedig:

 

_DSC4392

Utsikt över en liten båtkavalkad.

 

_DSC4385

Det finns nog en Banksy wannabe i varje stad.

 

_DSC4378

Kanalett.

 

_DSC4373

Sträck på halsen så får ni fina linjer var vad jag sa. Resultatet blev något helt annat som ni ser.

 

_DSC4370

Till och med fåglarna behöver bada i den här värmen.

 

_DSC4353

Början på Canal Grande.

 

_DSC4341

Jaja, vi har förstått vilken båt vi ska ta.

 

_DSC4334

En spöklik känsla infinner sig på kvällen.

 

_DSC4332

Kanaltvå.

 

_DSC4326

Kanaltre.

 

_DSC4316

Kanalfyra.

 

_DSC4308

Gunilla ser fundersam ut efter en riktig Lady & Lufsen middag.

 

_DSC4288

Kanalfem.

 

_DSC4284

Kanalsex.

Nu är vi på plats i Kroatien för lite mer segling. Det börjar bli dags att blöta ner båten igen.

To be continued….

 

2 svar till “Venedig.”

  1. Eva Dart skriver:

    Roligt att följa er på er tur. Du kan få till det du Anders med både bild o text. Kram till er alla.

  2. Kari skriver:

    Coola bilder jätte fint ..du borde sadla om o h bli författare du är grymt brs på skriva .. va försiktiga stora vågor dör ni är nu…kari

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *