_DSC3907

Signiacruises kör hårt med biltömning och storstädning

2016-06-07 / Mercedes, Modifikations, Uncategorized

Vi är inne på upploppet nu inför vår resa som påbörjas veckan efter midsommar. Det betyder att bilarna behöver rensas på alla verktyg och material samt städas ur. Själv så tillbringade jag nationaldagen med att tömma ur och städa min bil.  Jag insåg nämligen att det inte var speciellt roligt att fira nationaldagen i Grillby centrum. Jag menar, loppmarknad, blaskigt kaffe och ponnyridning, behöver jag säga mer? Sopor har jag gott om hemma och ponnyn såg väldigt liten ut för en man i min storlek. På grund av det så hade jag fått ett litet försprång på min kompis när det gällde bilvård och kunde tillbringa dagen med att försöka polera bort tjärfläckar och annan skit från lacken. Tydligen så straffar det sig att inte tvätta och vaxa bilen så ofta, för mycket skit var det. Konstigt heller hur? Det tog hela dagen och en tub rubbing samt ett stycke polerhätta att få det gjort.

Under tiden som jag polerade så körde Kjelle hårt med att få ut allt som han hade samlat på sig sen vi köpte bilarna för fem år sen. Vete fan om inte han skulle ha stått på den där loppmarknaden i Grillby. För det som fanns i hans bil skulle ha fyllt upp torget ordentligt. Kan kanske vara en ny affärsidé när vi kommer hem igen: Loppisrörisen, Rörknallen.  

Det som kommer att ske nu när vi har tömt bilarna är följande: Min bil ska säljas. På Blocket om jag pallar med alla som ringer och ska pruta, annars blir det nog genom KVD.  Kjelles bil kommer att byggas om till en Camper-van med dubbelsäng samt en massa förvaring under sängen. Vi kommer även att montera in två stycken Seascapeväskor likadana som vi har i båten. De ska hängas upp i taket inne i bilen. Jag tror att det kommer att fungera perfekt  att ha möjligheten att packa en väska på land och sen bara ta med sig den ner till båten när det är dags att segla iväg.

Sen till det som nästan är det roligaste med det här. Vi ska bli sponsrade av Seascape med utrustning till vår båt. Med anledning av det så kommer vi att stripa upp vår bil med Seascape logga på sidorna samt ha vår egen logga på bakluckan. Jag har aldrig blivit sponsrad förut (förutom av föräldrarna när jag var liten, men det räknas liksom inte) så det är en liten milstolpe. Signia Cruises ett rullande showroom för Seascape 18, det är inte dåligt det!

Som vanligt så har jag varit framme med kameran och terroriserat Kjelle, här följer ett smakprov:

_DSC3896

Tömning av ett stycke Mercedes Vito. Hur kan allt det här ha fått plats?

 

_DSC3901

En annan vinkel på eländet. Notera transportväggen som står lutad mot bilen.

 

_DSC3906

Mycket saker blir det på fem år.

 

_DSC3909

Tur att han använde handskar, annars kanske dammråttorna hade bitit hårt i fingrarna.

 

_DSC3910

Här kommer en väldigt gammal referens för oss gamlingar. Kom precis att tänka på tv-serien Lödder.

 

_DSC3911

Den här högen är inte bara Kjelles saker utan det är innehållet i två bilar. Jag som tyckte att det var bra ordning i garaget nyss. Behöver definitivt bygga ett förråd snart.

 

_DSC3915

Som avslutning på dagen så kom regnet såklart. Därför tänkte jag bjuda på en stämningsbild på vår båt med regnkläderna på.

To be continued…..

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *