_DSC3157

Ut med prototypen och in med den slutgiltiga lösningen.

2016-05-13 / Modifikations, Products, Torqeedo, Uncategorized

Idag hade vi en båtbyggardag igen. Man kan nästan tro att vi har slutat jobba redan nu. Det har vi inte, inte helt i alla fall. Vi kommer nog upp i en halvtid de här två sista veckorna innan det är färdigjobbat.  Alltså ungefär lika mycket som när vi jobbade på Stockholmshem för 25 år sedan. Ack ack ack, slit & släp.

Vår planering var att vi skulle montera solpanelerna som ska sitta på rufftaket idag, och det gick väl sådär. Anledningen till det är att Postnord som ska leverera panelerna har något sämre logistik än Nordkorea när det kommer till leveranser. Man kan undra varför det ska vara så svårt att ringa upp ett mobilnummer när man kommer på plats, och märker att det inte är någon där som kan ta emot paketet. Istället körs paketet tillbaks till terminalen i Veddesta för att sedan köras ut till Coop Vällingby dagen efter. Smart!! Ett tips i all välmening. Prova att köra direkt till Coop istället, så spar ni en dag, en omlastning och lite pengar.

Nu blev det lite annat gjort på båten. Kjelle fortsatte med att pimpa lådan för batteri och övrig el. Själv så tog jag fram TIG svetsen och tillverkade det slutgiltiga fästet för motor och autopiloten. Det rostfria stålet som jag använde för bygget är sponsrat av  Appelqvists Plåtindustri  . De kan hjälpa er med allt ni kan tänka er inom stålbearbetning. Om min kompis Peter Janhager tillverkat fästet så hade det förmodligen blivit väldigt mycket bättre än det blev nu. Men vafan, det är väldigt roligt att ha gjort det själv.

Lite bilder från dagen.

_DSC3145

Första biten tillkapad och påmärkt för håltagning. Ser faktiskt lite rörigt ut på arbetsplatsen.

_DSC3148

Det var nu jag kom på att det inte går att ha mutter och skruv där uppe. Tar i nästa plåt. Blev tvungen att kapa av två skruv och svetsa fast dem i hålen.

_DSC3155

Blev inte helt tokigt. Lite syretvätt och polering så blänker den bra.

_DSC3152

Från andra sidan. Den stående delen gjordes lite högre den här gången. Det blev en bättre vinkel mot rorkulten för autopiloten.

_DSC3157

Kapten Raymarin på plats.

_DSC3168

En sista koll med motorn på plats.

Det var det hele, som de säger i Danmark.

To be continued……

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *