_DSC3059

Träning inför Lidingö Runt, eller hur man tränar på att ha tråkigt

2016-05-09 / Kjell, Racing, Seascape, Uncategorized

Så var det åter dags för Cirkus Signia att dra ut på vägarna och leta ramp för att träna inför Lidingö Runt om två veckor. Den här gången hade vi bestämt oss för att prova rampen som ligger vid OK/ Q8 macken på Norra Kungsvägen på Lidingö. Det är en bra ramp som inte är låst med bom. Ett plus är att det finns plats att rigga båten en bit från rampen utan att det hänger ned träd som är i vägen när det är dags att sjösätta.

Äntligen!! Som Gert Fylking brukade säga. Vi klarade att rigga båten utan att ta ned masten en extra gång. Det tar sig, det tar sig. Ner med båten i vattnet och parkera bil och släp. Nu jävlar ska här seglas. Vad händer då? INGEN VIND!! Det var nog säkert den tråkigaste timmen på länge. Men det lär vara bra att träna på det också har en vis man sagt en gång. Jaja, nog med gnäll, efter ett tag så kom det lite vindpustar, och vi kunde sätta en kurs mot Tranholmen och Sticklinge udde. Det blev en lång utdragen träning i lättvinds-segling.

Det var i alla fall en sak som var bra med de dåliga vindarna, och det var att vi fick en chans att träna gennackersegling utan för mycket nervositet. Vi börjar faktiskt få till det nu, men vi får se hur det blir när det blåser på lite mer. Finns en hel del utrymme för misstag med gennackern.

Ska nog inte gnälla för mycket på att det inte blåste så bra idag. Vi har haft en alldeles perfekt dag med 23 grader i skuggan och strålande solsken. Viktigt, ta på en hatt! Speciellt viktigt för oss som har en smula sämre hårväxt uppe på huvudet och det har hunnit utvecklats något som kan liknas vid en helikopterplatta. Jävlar vad det bränns! Ska vi segla i Medelhavet och inte brinna upp så krävs långärmade tröjor och hatt. Annars kommer det ligga två askhögar i en drivande båt utan kapten.

Som vanligt så blir det lite bilder från dagen.

_DSC3052

Kapten Kjell styr med säker hand ut från hamnen.

 

_DSC3056

Heads Up!

 

_DSC3057

Blås för fan!

 

_DSC3059

Söker efter minsta tecken på vind men utan framgång.

 

_DSC3075

Ja e int bitter.

 

_DSC3094

Hur var det nu med gennackerskotet?

 

_DSC3095

Lite segelnummer.

 

_DSC3101

Båt utan padda är ingen båt.

 

_DSC3104

Dags att plocka ihop för dagen.

 

_DSC3105

Mastborttagning

 

_DSC3108

Ser snabb ut även på land

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *