_DSC4119

Djävulen sitter i detaljerna.

2016-06-29 / Kjell, Racing, Seascape, Uncategorized

Vi har haft en dag på stan för att köpa lite saker som blev kvarglömda hemma, och framförallt för att laga mina glasögon som pajade igår. Femtioåriga gubbar utan sina läsglasögon är en stor trafikfara på sjön. Sen ser jag ju inte maten på tallriken utan brillor, så det kan bli lite slafsigt bordskick. Nåväl, Gunilla och jag knallade in på Synsam i centrum och träffade en väldigt trevlig dam som lagade brillorna, och gav Gunilla ett nytt fodral till hennes glasögon för det facila priset av 100kr. Ibland ska man ha flyt.

Efter kanongod lunch på hotellet så var det dags för riggning och sjösättning av båten. Kjelle och Sofi hade gått och rekat på morgonen och hittat en ramp som låg på andra sidan av kanalen från vårat hotell. Det visade sig vara en bra ramp med stor plats att stå och rigga båten på. Medans vi stod där och jobbade så kom det fram en äldre herre och började prata med oss. Visade sig att han var från Danmark och att han också ska vara med på racet på fredag. Han berättade att han hade ägt en Seascape 18 tidigare men att han nu seglade en 27:a. Han stod länge och väl och pratade med oss, (vi hade nog en 50% ratio på vad vi förstod) och av det vi förstod, så kommer det tydligen bli tufft för oss. Ha! Ge oss bara lite proteinbars, vatten och en skithink så är vi hemma. Jag kan alltid köra det gamla tricket och  säga till Kjelle ” jag tror inte du orkar hålla dig vaken hela natten” Han är som bekant ganska envis. Sen går jag och lägger mig. Enkelt eller hur?

Nu ikväll så blir det middag och mingel med de andra Seascapebesättningarna på hotellet. Vi får se hur många fler det blir som skrattar åt oss då. Alltid roar man någon.

Lite bilder från dagens övningar med båten:

_DSC4131

Jag har ju gjort det här förr, hur var det nu igen?

 

_DSC4134

It mast have been love (ursäkta ordvitsen men vi är ju nära Göteborg)

 

_DSC4141

En sjöman ska kunna dansa en gigg utan att ramla omkull.

 

_DSC4142

Bom-montage.

 

_DSC4130

Mycket snören blir det.

 

_DSC4119

En liten stämningsbild från hamnen.

To be continued….

3 svar till “Djävulen sitter i detaljerna.”

  1. Mr. Dart skriver:

    Can’t read this, kost My glasses…

  2. Mr. Dart skriver:

    Lost!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *