_DSC2995

Andra försöket!

2016-05-01 / Uncategorized

 

Visa av erfarenhet efter det snöpliga försöket förra gången med att hitta en ramp som var öppen, så körde vi ner båten till Kanaanbadet, och använde rampen som ligger granne med Stockholms kanotklubb.  Jag hämtade Kjelle i Grimsta klockan 8 på morgonen. Träning ger färdighet sägs det ju, och den här gången kapade vi en timme på tiden det tog att rigga båten och göra den sjöklar. Vi kanske kommer ner mot den utlovade halvtimmen i början av nästa säsong. Tiden påverkas lite av att vi tog ner masten en extra gång för att vi hade trasslat till det med förstaget lite. Det blir i alla fall bättre och bättre.

Efter lunch bestående av Shells färdiga pastasallad med ost och skinka (man kunde tydligt skymta en ost och en skinkbit långt ner i botten om man tittade väldigt noga) och my name is LOKA, så var det dags att ta på torrdräkterna från Ursuit. Jag kan lugnt säga att utan dom så hade vi gett upp efter en knapp timmes segling. Rekommenderas varmt. De förlänger säsongen med ett par månader lätt. Det följer även med en neoprenhuva och ett par neoprenhandskar.  Jag tror nog att det går att segla mitt i vintern om det kniper. Man skyddas inte bara från vätan utan dom stoppar all vind som kyler ner. Det är som att du har en skyddande kokong runt hela kroppen. Nu kommer vi nog inte någonsin att vi utvecklas till vackra fjärilar, utan snarare till gråa små fluffiga dammråttor med skrynklig yta. Men vafan, huvudsaken är att vi inte fryser.

Sådär ja, plums ner med båten och iväg. Vi hade bra vindar med 6m/s i medelvind och 12m/s i byarna. Kan säga att det blev ganska så intressanta manövrar ibland. Det märks att det inte går att sitta och slösegla den här båten, speciellt inte när det är mycket byvindar. Det gäller att vara med och parera med storskotet hela tiden när lutningen blir för stor. Det var något vi märkte the hard way när Kjelle stod på storskotet, och vi helt plötsligt låg helt platt på sidan med seglet i vattnet. Där blev det lite svettigt om lilla pannan. Vi ville verkligen inte bada, torrdräkt eller inte torrdräkt. Nu gick det bra tillslut och vi kunde fortsätta träningen. På slutet av dagen så kändes det ganska bra med tanke på att det var andra gången vi seglade båten. Vi ska försöka göra en så bra insats på Lidingö Runt den 21/5 som möjligt, så behöver vi nog träna en hel del till. För det vet ju alla att det viktigaste är inte att deltaga, det viktigaste är att placera sig bra, eller helst vinna.

Til den här seglingen så hade vi köpt ett Goprofäste på Kjell&Company. Fungerade grymt bra. Sugkoppen satt så bra att det var svårt demontera den när det var dags att flytta kameran.

Här är en liten film om segling.

För att riktigt nörda till det så har vi skaffat en egen youtubekanal för Signia Cruises, där kommer det även att läggas upp filmer som inte kommer finnas bloggen.

Här är följer några bilder från sjösättningen.

 

_DSC2995

En kopp kaffe och pre torrdräkt

_DSC2997

Snickar-rörisen ska snart bli The Skipper!

_DSC3009

Storseglet är redo!

_DSC3013

The Skipper är i kokongen och klar för segling!

 

Snart så har vi fått våra solceller och all övrig utrustning vi saknar, och då blir det ett lite längre inlägg om båtmodifiering. Vi har redan börjat bygga lite på vår batteribank bestående av ett Lithium-ion batteri på 60ah, samt lite tillbehör för att kunna ladda den elektronik vi ska ha med oss på resan. Utan ström ingen blogg.

To be continued…….

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *