Seascape 18

 

Seascape brand logo

 

Seascape är en Slovensk båt-tillverkare som gör trailerbara båtar med fällköl. För närvarande så har de tre modeller. Seascape 18, Seascape 24 och Seascape 27. Modellen som vi har köpt är en Seascape 18. Båten kostar i dagsläget 325 000kr seglingsklar, inklusive trailer för transporten.

Den är 550cm lång och 237cm bred, väger 470kg och är lite formad som ett strykjärn faktiskt. Mast, bom och en del andra detaljer är tillverkade i kolfiber. Det här är extremt roliga och snabba båtar, med den fördelen att det finns två kojplatser inne i båten. Med andra ord så får man en båt som planar, och kommer upp i runt 24 knop vid rätt förhållanden, samtidigt som det går att bo i för två personer. Hur många andra båtar klarar det? När båten har varit riggad en gång så tar det max 30 minuter att få den seglingsklar från det att man anländer till vattnet med trailer.

För närvarande har de sålt lite drygt 300 Seascape 18. Med start i år så har det bildas ett internationellt förbund och det kommer att ordnas ett världsmästerskap inom en snar framtid. Det har även blivit en entypsklass, vilket gör att det finns en hel del tävlingar för oss amatörer att åka på runt om i Europa.

För de som tycker att det här verkar vara en rolig båt att prova, och bor i Sverige, bör ta kontakt med den svenska generalagenten Michael Berg på Seascape Nordic. Det finns även mycket information på tillverkaren Seascapes egen hemsida.

Här är lite inspirationsbilder på båten:

Waterkampioen vaarimpressie van de Seascape 18 ,

 

(C) Francois Coutant

 

(C) Jaka Ivanc_01 SSC18

 

(C) Jaka Ivanc_03 SSC18

 

(C) Jaka Ivanc_04 SSC18

 

(C) Neja Zupancic_01