signia-2

Ångest inför Bohusracet

2016-06-21 / Anders, Kjell, Racing, Seascape

Den 1/7 klockan 9:00 går starten för årets Bohusrace i Uddevalla. Nu, med en veckas betänketid efter vår anmälan så börjar jag undra vad vi har gett oss in på. Jag är rätt säker på att det kommer vara två väldigt trötta killar som går i mål i Smögen.

En liten sammanfattning för de som inte är inne i seglingsvärlden och känner till Bohusracet:

Seglingen börjar som sagt i Uddevalla och går ner till Hättebergets fyr i söder och sen norrut till Tresteinarnas fyr i Norge. Sen vänder resan söderut och avslutas i Smögen. Tiden det tar för oss att genomföra det hela är någonstans mellan 30-40 timmar. Det är om vi har tur med väder och vind. Ok, vi ska alltså segla 170 distansminuter i en 5,5 meter lång båt utan toalett, och som förmodligen är den minsta båten i hela startfältet. För hur svårt kan det vara egentligen? Jag menar vem behöver sova, äta ordentligt och använda en toalett under så lång tid? När det gäller mat och dryck så har vi tänkt ta med färdiga matlådor, energibars och vatten. Sova får vi göra när det passar, kommer nog att vara så trötta så vi somnar ståendes. Men den där  jäkla toan! Är det en bra idé att köra på yogatricket och dra igenom en gasbinda före starten? Vuxenblöjor kanske? Går det verkligen inte att köpa ett bäcken på eBay? Alla dessa frågor!

Nej, nu får det vara färdig gnällt om Bohusracet här. Det ska såklart bli hur kul som helst att vara med. Kjell och jag gillar att utsätta oss för de mest konstiga utmaningar bara för att se om vi klarar av att genomföra dem. Eftersom vi har köpt oss en Seascape 18, vad kan då vara bättre än att prova på seglingens Vasalopp/Vätternrunda. Har vi riktig otur så kan det till och med bli mer likt Vansbrosimningen än vi önskar! Det är nog tur att vi har köpt torrdräkter från Ursuit, de kan visa sig vara guld värda om vädret blir dåligt.

Vi kommer att åka iväg hemifrån på tisdag nästa vecka, och starten går på fredag 9:00 för oss. Vi behöver nog ha de dagarna på oss för att ordna de sista förberedelserna innan start.

En sak som är extra roligt är att Bohusracet är ett Seascape Signature event. Tävlingen är sponsrad av Seascape, och jag tror även att det finns ett särskilt hamnområde för Seascape. Förra året så deltog det sju stycken Seascape 27 i tävlingen. Hoppas att det blir lika många i år. Men tydligen så var ingen dum nog att prova i en Seascape 18, undrar varför? Det ska i alla fall bli väldigt roligt att träffa många av de trevliga människorna som jobbar på Seascape och prata segling. Jag har lite på känn att vi kommer att göra en avstickare ner till deras fabrik för ett studiebesök.

Här nedanför är banskissen över Bohusracet. Det är tur att Kjelle har tränat på att ha tråkigt hemmat tv-soffan, för många timmar i båten blir det!

Banskiss_PBR

 

Jag har även lagt till en väldigt välproducerad film som jag hittade på bloggen blur.se. Den är från förra årets upplaga av tävlingen. Ni hittar den under filmer här på bloggen. Det kanske kan vara kul att se vad som komma skall för Signia Cruises ( om vädret är lika fint som förra året alltså).

To be continued…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *