IMG_2168

Tävlingsdag!

2016-07-31 / Anders, Croatia, Kjell, Racing

Med anledning av att jag inte kan hålla min stora trut stängd så har vi haft en liten seglingstävling mot Bodo idag. Vi startade en liten bit från Sipnata där vi har bott nu i fyra dagar och haft det alldeles, alldeles underbart.  Jag har sällan träffat så trevliga människor som här i Kroatien.

Vi hade motvind första biten fram till starten så Bodo var hygglig nog att bogsera oss dit. Typiskt oss snåla svenskar att inte vilja slösa  på batteriet på elmotorn. Att segla var inte riktigt att tänka på, vi var tvungna att ta oss igenom ett smalt sund med vinden rakt föröver. Drygt.

Före start hade vi kommit överens om att följa det svenska handikapps-systemet SRS, det hade blivit omöjligt för oss att vinna över Bodo annars.

SRS fungerar på följande sätt: Vår båt har ett srs-tal på 1.07 och Bodos har 1.19. När man seglat klart så tar man den seglade tiden och multiplicerar med sitt srs-tal och får då fram den totala tiden. Enkelt! Tyvärr för oss så var Bodo för snabb. Efter en segling på fem timmar så slutade det med att vi kom 20 minuter efter honom i mål även efter korrigering för SRS. Snyggt seglat Bodo! Eller var det kanske vi som var för långsamma?

Första pris i tävlingen blev en bjudmiddag bestående av en fantastiskt fin  grillad tonfiskstek på Konota Ribera nere vid hamnen i Jezera. Efter en väntan på 30 minuter kommer det in en tallrik där det ligger en bit tonfisk på runt 400g samt en massa tillbehör, hur ska någon orka äta upp så mycket mat undrar jag för mig själv? Inte jag i alla fall, utan lämnar en hel del på tallriken. Kyparen dyker upp vid bordet och undrar om något var fel på maten, varpå jag svarar att det var lite mycket mat. Han tittar länge på mig, skakar lite på huvudet och ser ut att tänka ”tunnis”.

Kvällen avslutas med ett hejdundrande party nere hos Free Spirit Sailing. Visar sig att de har haft verksamheten igång i ett år och har därför bjudit in vänner, bekanta och nya bekanta som Kjelle och mig för att fira. Jag lovar att de kan fira ordentligt här nere. En stor platsbalja (tänk barnens badbalja) kommer fram full med öl, vin, raki och massor med is och sen börjar festen på riktigt. Det blev en fest som jag inte riktigt vet hur den slutade. Gick och lade mig klockan ett, när det började närma sig ett högtryck vid barbaljan. Kjelle slocknade halv tre, ungefär vid den tiden när en del andra gäster ökade tempot. Firas det så här efter ett år så undrar jag hur de firar efter tio år. Står huset kvar då? Jag hade i alla fall väldigt trevligt och träffade massor av roliga människor.

Här är en hel del bilder från vår lilla tävling mot Bodo. Alla bilder är fotograferade av Bodo Genz. Det är alltid lika roligt att var med på bild själv ibland.

To be continued….

IMG_2140 IMG_2142 IMG_2160 IMG_2168 IMG_2170 IMG_2174 IMG_2177 IMG_2179 IMG_2193 IMG_2197 IMG_2199 IMG_2209 IMG_2212 IMG_2215 IMG_2216 IMG_2235 IMG_2243 IMG_2248

 

4 svar till “Tävlingsdag!”

 1. Stina (mamma) skriver:

  Underbara bilder och härlig text därtill.😊☀️

 2. Mr. Dart skriver:

  Härliga bilder!
  Kroatien och kroaterna är prima!
  Björn

 3. Primoz skriver:

  Hi, friends.
  Nice to meet you with Free Spirit party and to chat. Due the ”certain circumstances & gravity issue” i was not able to finish the race there, but i was told it was great.
  There was orchestra playing in my had the day after, but it was probably because i sailed three days in silent…
  Hope to see you again. Mybe in Seascape, i need to make a long talk with myself and discuss if sailing goes together with road cycling. You know it is not easy to convince a road bike that there is anytrhing out there but road…
  Anyway, it was nice and hope to stay in touch with you two and Bodo.
  Primoz

 4. Lena skriver:

  Härliga bilder och båten ser ju riktig stor ut och snygga pojkar därtill😚

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *