Information

Den här bloggen eller loggen kommer att handla om vår resa från Trogir i Kroatien till Karibien med start i juni 2016. Skeppet som ska ta oss hela vägen är en Bavaria 49 årsmodell 2004.

Det var i alla fall vad vi trodde när vi startade den här bloggen. Nu har det blivit lite ändrade planer. Det blev ingen Bavaria 49 och segling över atlanten. Istället har vi köpt en Seascape 18 som skall köras på trailer och seglas kors och tvärs över Europa i sommar. Tanken med resan är att det ska bli ett mitt i livet äventyr för två medelålders män med gråa hår. En boat&roadtrip så som den borde ha gjorts för 30 år sedan. Fast det kom lite annat vägen, typ hus, barn och vovve.

Kolla gärna in på bloggsida för mer nyheter från vår resa.

Signia Cruises dreamteam består av Anders Bergman och Kjell Johnsson. Vi är två vänner som har känt varandra i 20 år. Vi startade vårat företag Signia Vvs & Drift AB hösten 2008. Nu känner vi att det är dags att ta lite ledigt från stressen som egenföretagare och njuta av segling och ett riktigt äventyr. Vi ska försöka att vara flitiga med att filma, fotografera och skriva blogginlägg . Det är såklart mycket för vår egen skull, så vi har något att titta på när vi sitter på ålderdomshemmet i gungstolen. Men jag hoppas även att vi kan inspirera andra att ta chansen till ett riktigt äventyr. För det är aldrig försent, eller som Bilbo så fint sade:

”It´s a dangerous business, Frodo, going out you door. You step onto the road, and if you don´t keep your feet, there´s no knowing where you might be swept off to”